Informatiile Unui CV Corect


Ce trebuie sa cuprinda CV-ul tau ca sa impresioneze angajatorii? CV-ul este unul din acele modele documente care trebuiesc realizate cu foarte mare atentie, cu multa rabdare si unde informatiile trebuie sa fie intrutotul adevarate, altfel esecul de la un un viitor interviu este aproape garantat. In primul rand, alege un model european. Desi pare a fi mult prea utilizat, simplitatea acestuia este foarte apreciata de catre angajatori, fiind mult mai usor de citit datorita structurii sale exacte, astfel ca un angajator stie unde se gasesc informatiile principale si cand sa sara peste cele care il intereseaza mai putin. Totusi, poti folosi si alte tipuri de CV-uri, dar doar daca sunt creative si doar daca aplici pentru un post in domenii ca marketing, publicitate sau relatii publice. Aici realizarea acestuia intr-un mod creativ il va impresiona pe angajator.

Intr-un CV scoate in evidenta lucrurile cu adevarat importante. Poate tu crezi ca e necesar sa treci ca ai invatat la un liceu pe specializarea stiintele naturii, dar daca aplici la un post de economist, sigur angajatorul nu va da mare interes liceului absolvit. In schimb, daca in perioada facultatii ai fost voluntar intr-o asociatie, daca te-ai implicat in multe proiecte, daca ai urmat si alte cursuri pe langa cele de la facultate, traninguri sau workshopuri din care ai invatat ceva si sunt pe domeniul pe care aplici, atunci acestea sunt mult mai importante si trebuiesc notate. Inainte de a incepe completarea acestuia este important sa studiezi si alte modele de CV. 

Desi poate spui ca stii cum sa-l completezi, sa imprimi importanta necesara anumitor aspecte care vor fi notate in CV, niciodata nu strica sa te inspiri din ideile altora. Nu sa le furi, nu sa dai copy-paste la paragrafe intregi, ci doar sa te inspiri pentru a realiza un document corect si numai bun de a impresiona un viitor angajator. Dupa finalizarea CV-ului si inainte de printarea acestuia, trimite documentul unui prieten pentru a-si da cu parerea despre ceea ce ai notat in cadrul acestuia. Nu este nici prietenul tau specialist in recrutare, dar o idee, un sfat sau o corectie nu strica niciodata. In plus, inainte de a-l scoate la imprimanta, arunca din nou un ochi peste ceea ce ai scris si repara greselile gramaticale si de scriere. Lipsa unei cratime, punerea virgulelor acolo unde nu trebuie reprezinta un aspect negativ in ochii angajatorului si multi nici nu se mai uita peste tot CV-ul, iar de chemat la un interviu nici nu poate fi vorba.